Ajenta grottorna

Idag, torsdag, skulle vi aka pa besok till 30 grottor handkarvade ur berget for nastan 3000 ar sedan. Tanken var att vi skulle bege oss hemifran halv atta pa morgonen, for att slippa den varsta hettan. Tjugo i atta var alla samlade, vilket sakert ar ett rekord for vara vardar. Men inte kom vi ivag for det. Bilen som skulle hamta oss dok inte upp vilket Rotarymedlemmen som skulle folja med heller inte gjorde. Efter nagra telefonsamtal ficke de reda pa att han var pa vag i in i duschen och tankte komma till nio. Detta trots att de kvallen innan bestamt tiden. Ratt irriterade kom vi tillslut ivag strax innan nio. Extra arga eftersom det forsta mannen sa efter en liten ursakt var att vi maste passa oss for varmen och gora si och sa for att inte fa solsting.

Hur som helst var grottorna en intressant uppevelse, aven om vi nu kan mer om den buddistiska religionen an om sjalva grottorna och hur de kom till. De byggdes i alla fall till forman for buddistmunkar.

Tyvarr kunde vi inte aka allihop. Eftersom magsjukorna verkar spridas som pesten i denna grupp var saklart en av oss sjuk. Madde denna gang. Det gar an att klara dagarna nar man ar frisk, men det ar en pars om magen kranglar. Vi ska egentligen vidare imorgon till en liten stad. Om de inte lyckas styra om schemat har vi tre overnattningar i tre olika smastader. Tyvarr har smastader varit det tuffaste mentalt och det ar dar vi fatt kampa mest for att fa gehor for vara rimliga krav om flaskvatten och helst rena lakan. (Och garna att slippa bli handmatad av svarmor i familjen).

Vi far val se hur det gar. Forhoppningsvis ar en av staderna borttagen redan.

Under gardagen besokte vi en kofarm och fick forst ga igenom en propagandautstallning over varfor man ska vara vegetarian. Detta slutade med en film om hur olika djurarter slas ihjal och slaktas, men da reste vi oss upp och sa nejtack. Vara magar ma vara kyrkogardar enligt guiden, men det kanns som en hel del dubbelmoral fran deras sida. Kor, getter, hundar och katter far springa fritt i trafiken och tugga i sig sopor. De avlivas heller inte om de ar narmare doden an livet som det verkar. Speciellt hundarna ar rena skrackexemplen pa vanskotsel. Tyvarr har vi sett lika manga skrackexempel pa hur manniskorna lever och bor i detta land. De som inte har utbildning vill saga. Sa fragan om att ata kott eller inte for att radda djuren- nar man inte bryr sig om den egna befolkningen - den kopte inte ens var vegetarian i sallskapet. 

Besoket avslutades med att fa se hur medicin tillverkas av kodynga och kopiss. Det sags bota nastan alla krampor i kroppen. Innan jag tar ett piller nasta gang som det erbjuds har tanker i alla fall jag forsakra mig om dess ingredientser. Vem behover apotek nar medicinen finns i drivor efter gatorna?

Nu finns en risk att bloggen inte blir uppdaterad pa ett tag. Smastader saknar inte bara vett och etikett nar det galler vems mat man ska blanda med vems fingrar, internet kan ocksa vara svart att fa tag i.

Kram fran oss alla

genom Katarina ( den enda som har internet i denna medelstora stad)

Kommentarer
Postat av: Tina T

Ni är verkligen med om en upplevelse för livet! Ta hand om er!

En extra KRAM till Carinne!

2009-03-26 @ 21:40:56
URL: http://sayo.blogg.se/
Postat av: Morssing

Det låter som om ni har det tufft! Tror faktiskt inte jag vill byta även om det snöar och blåser idag. Hoppas ni får vara lite friskare framgent, håll svärmor på 2 armlängders avstånd!!! En sak till: skippa medikamenter!

Kram till Katarina!

2009-03-27 @ 12:25:07
Postat av: Janis

Hej på er!

Förstår att det är en tuff resa men vilka härliga bilder!!! Blir det MC kort nu Carinne?

Lät härligt idag med pool öl och chips...

Hoppas ni mår bra och hinner koppla av några dagar!

Hälsningar till alla och en STOR KRAM till Carinne!

/janis

2009-03-28 @ 13:23:40

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0