Forsta dagarna i Indien!

Onsdag den 11 mars och de forsta dagarna i Indien ar bakom oss. Efter att ha klarat oss sjalva i Bombay en dag var det skont nar vi landade i Nagpus och Rotarianerna motte oss med blommor och leenden. Vi akte forst hem till Brij Chandak och fick alkoholfria valkomstdrinkar, en fantastisk vegetarisk middagsbuffe. Alla vara vardar var med samt Shanjay som ar teamledare for det indidska teamet som kommer till Sverige i maj.

Vi fick ett program ocksa och det programmet har sedan dess uppdaterats ett flertal ganger. Och i skrivande stund vet vi knappt fortfarande vad vi har framfor oss. Vi har fatt lov att vanja oss vid att slappa kontrollen och bara folja med. T ex sa sager de att vi ska aka kl 10 en formiddag och en timme senare har vi fortfarande inte kommit i vag.

Det kanns konstigt att vi bara har varit har i nagra dagar for vi har redan upplevt otroligt mycket. Vi har bland annat besokt ett vattenprojekt som en Rotaryklubb har driver och som ska se till sa att en by med ca 1800 personer kan fa rent vatten. Pa sa satt slipper kvinnorna ga 4 timmar om dagen for at hamta vatten. Vi har ocksa besokt ett retirment home for gamla. En ovanlig foreetelse i Indien eftersom de till stor de har ett "joint family system" i vilket man bor flera generationer tillsammans. Undertecknad bor t ex hos en familj med 16 personer plus tjanstefolk.

Vi har ocksa besokt ett mjukvaruforetag, sett hinduiska och buddistiska tempel, matat apor, klattrat omkring i ruinerna av ett gammalt slott, bevittnat en begravningsprocession och sett resterna av en bilolycka. Trafiken ar ett kapitel for sig och kan sammanfattas som ett virrvarr med massa tutande, mopeder med hela familjer pa och overlastade trehjulingar.

Idag har vi ocksa varit med och firat Holi, en hinuisk festival dar man gar man ur huse och kastar farg pa varandra. Aven vi fick var beskarda del och manniskorna vi sag var helt rosa, grona, lila...

I ovrigt sa mar vi bra. Katarina har akt pa magsjuka men som tur ar var den snabbt overgaende och vi andra haller tummarna for att vi ska slippa!

// GSE-teamet genom Madelene


Kommentarer
Postat av: Anonym

Oooo vad jag har väntat på att ni ska skriva :D

Ni verkar redan ha kommit in i rätta känslan som jag så väl känner igen. Allt fixar sig om man bara väntar. Ge sjutton i glass om dom inte serverar den hemma och undvik tomat och gurka på buffén så ska ni säkert klara era magar. Hälsa Shanjay om ni träffar honom igen att vi i Västerås håller på att spika ett fantastiskt program för dom och det ska bli jätte roligt att träffa dom först av alla.



Njut av värmen och ha det bra, här har vi snöstorm så 08-bilarna åker i diket.



KRAM / Pia

2009-03-11 @ 15:59:21
Postat av: Tina

åh! Uppdateringar! Kanonkul att läsa. Jag känner definitivt igen mig. Indien är underbart och kaotiskt och ingen kommer i tid :D Hade glömt att jag var med om en liknande färg-kastar-festival när jag var där för 12 år sen. Tiden går fort hehe! Jag håller tummarna för att ingen mer blir sjuk och BAMSEKRAMAR till Carinne!!!

/Tina

2009-03-11 @ 17:59:37
URL: http://sayo.blogg.se/
Postat av: Tina Hollaus Barklund

Släppa kontrollen -ja det känner man ju igen från Brasilien i fjol. Att flyta med och ta in allt nytt är fantastiskt och även arbetsamt. Intrycken trillar ner långt efter hemkomsten då man vart efter förstår vilken otrolig resa man gjort : )

Ha det så jätte bra och jag ser fram emot att höra mer om er resa. Kram Tina

2009-03-12 @ 09:05:15
Postat av: Birgitta Palmér

HEJ! Ni verkar ha bättre väder än vad vi har i Örebro. KRAM på dig Carinne!

2009-03-18 @ 12:51:12

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0