Nya upplevelser

Efter katarinas tillfrisknande och ytterligare nagra dagar i nagpur, reste vi vidare till Chandrapur. Vi blev val mottagna i nya familjer om an med vissa omstandigheter. Forsta kvallen borjade bra med dans till sma-grodorna och skrattterapi pa indiskt vis.
Dar hade vi ocksa turen att fa aka pa safari, men oturen att inte fa se nagon tiger. Daremot dok det upp bade bison, vildhundar och andra spannande djur.

Chandrapur ar pa grund av kokgruvorna och kolkraftverket Maharastras varmaste (och skitigaste) stad. har antar vi att medelaldern inte ar sa hog och manga hostade otackt. Vi var ganska glada att fa lamna denna 40-gradiga plats for att ta oss till en 39,5 gradig ny stad. Som vanligt blir vi mottagna med oppna armar, men kulturkrockarna ar oftast ganska ordentliga. Vi har i alla fall lart oss at det ar nast intill omojligt att tacka nej till mat och dryck och inte heller kan vi protestera om maten delas och blandas med nagons (forhoppningsvis men troligtvis inte - rena fingrar). Japp, sa ni kan forvanta er nagra storlekar storre tjejer om nu inte detta fingerblandande fortsatter- for da kommer val nya magsjukor som ett brev pa posten. Kackerlackor och andra rumskompisar har vi ocksa gott om, men det ar bara att titta bort eller sla ihjal.

Vi lever numer under mottot: Acceptera det du inte kan forandra och forandra det du inte kan acceptera, som en mycket klok kvinnlig Rotarian uttryckte det vid en paneldebatt om indiska kvinnors ratt att dricka alkohol eller inte.

Katarina och Madde

Kommentarer
Postat av: Pia

Haha, ni börjar bli varma i kläderna.... snygg gruppbild har ni också fått till. Ni har väl ändå fått smaka på den goda Indiska ölen? Ska bli roligt att läsa mer från er resa.

2009-03-15 @ 21:46:43
Postat av: Tina T

Jättekul att se bilder! Mysigt med lite husdjur... och jag känner igen det där med att tacka nej till mat/dryck. Bara att hålla god min och hoppas på det bästa, oftast klarar man sig faktiskt utan att bli sjuk! En extra kram till Carinne!

2009-03-16 @ 00:12:23
URL: http://sayo.blogg.se/
Postat av: Morssing

Härligt att höra att ni har det bra! Skönt att du är på benen igen Katarina!

Här skiner vårsolen, koltrastarna sjunger och det droppar från taken! Vilken härlig tid!

2009-03-17 @ 12:27:45
Postat av: Monica

Va skönt att höra att ni har det bra!! Varma kramar till Madde!!! Gänget på Vasagatan hälsar till dig!! /Monica

2009-03-17 @ 21:46:48
Postat av: Heléne

Hej Katarina! Skönt att höra att du är frisk igen, Känner igen mig en del från Brasilienresan, det är bara att släppa kontrollen och "flyta med"! Kram Heléne

2009-03-18 @ 09:41:44

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0